Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
czekolada gorzka 30 dag
kakao 4 łyżeczki
cukier puder 40 dag
jaja 6 sztuk
mąka 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki
margaryna 1 łyżka
gorzka czekolada na polewę 2/3 tabliczki
śmietana 30% na polewę 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

Margarynę rozpuszczamy w rondelku wraz z czekoladą. Czekoladę najlepiej wcześniej połamać na kosteczki. Po rozpuszczeniu odstawiamy do przestudzenia i przelewamy do miski, dodajemy kakao i cukier puder. Miksujemy całość dodając partiami jajka i mąkę. Tortownicę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Przelewamy do niej masę. Ciasto pieczemy około 35- 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Czekoladę rozpuszczamy ze śmietaną. Tak przygotowaną polewą polewamy przestudzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.11.2012 09:14
świetne
andzia123 03.04.2012 07:42
super
RenataZ-et 17.03.2012 20:49
wygląda apetycznie
Krzysztof27 30.01.2012 19:55
interesuj?cy przepis
misia53 15.01.2012 17:25
bardzo lubię takie ciężkie czekoladowe ciasto
cukiereczek 14.01.2012 08:23
super
Agnieszka_B 11.01.2012 13:44
Uwielbiam...
IZABELA29 11.01.2012 10:26
pyszne ciasto polecam
Katarzyna/kate1980 10.01.2012 22:56
śliczne
caralajna 10.01.2012 18:47
uwielbiam browni, polecam
gottrina 10.01.2012 16:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak