Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 5 sztuki
margaryna 1 sztuka
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mleko 1,5 szklanka
cukier wanilinowy 3 opakowania
margaryna 1 kostka
cukier 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka

Z podanych składników( mąka, żółtka,margaryna, cukier,proszek do pieczenia\\) zagnieść ciasto, rozwałkować, posmarować dżemme. Białka ubić z 3/4 szklanki cukru pod koniec ubijania dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Pianę równo wyłożyć na oba placki, posypać orzechami włoskimi drobno pokrojonymi, piec 20-25 minut. szklankę mleka i cukry zagotować, w 1/2 szkl. mleka rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka doprowadzić do wżenia. Po ostygnięciu dodać masło, rozmiksować. Ostygnięte placki przełożyć masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 21.04.2012 13:02
to ciasto musi być pyszne :)
Marzena34 17.03.2012 15:53
rzeczywiście pychotka
gottrina 10.01.2012 16:58
lubie to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak