Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony karp z masłem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
masło 1 łyżka
marchew 1-2 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karp z masłem

Karpia należy sprawić, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć porcje w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju, następnie skropić stopionym masłem, podawać z ugotowaną, pokrojoną w kostkę marchewką, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.11.2012 15:25
pyszne
Katarzyna/kate1980 06.06.2012 20:54
super
BozenA 27.04.2012 15:54
mmm
BozenA 27.04.2012 15:54
mmm
Iwusia 15.08.2011 21:47
robie podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak