Śledź w sosie śmietanowym

Śledź w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    6 filetów
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    100 ml
  • majonez

    100 ml
  • cytryna

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • sałata zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe należy dokładnie wymoczyć i ułożyć je na liściach sałaty. Cebulę należy bardzo drobno posiekać i posypać nią śledzie. Całość należy skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem. Śmietanę należy wymieszać z majonezem za pomocą miksera. Masę śmietanowo - majonezową wylać na śledzie. Jabłka należy umyć, obrać, pokroić w drobną kosteczkę i posypać nimi śledzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

10.02.2014 00:12
bardzo dobre

RenataZ-et

07.12.2013 22:54
świetna propozycja na danie ze śledziami

IKrakowianka

29.09.2013 19:43
fajna kolacja

marta0906

23.10.2010 12:22
pyszne

IlonaAlbertos

13.07.2010 15:14
Faktycznie, z jajkiem też będą pyszne, następnym razem dodam :)

Iwusia

03.07.2010 14:32
Uwielbiam takie śledziki - niekiedy dodaję do nich jeszcze jajko na twardo posiekane :) Pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat