Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie śmietanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 6 filetów
cebula 1 sztuka
śmietana 100 ml
majonez 100 ml
cytryna 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
sałata zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie śmietanowym

Filety śledziowe należy dokładnie wymoczyć i ułożyć je na liściach sałaty. Cebulę należy bardzo drobno posiekać i posypać nią śledzie. Całość należy skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem. Śmietanę należy wymieszać z majonezem za pomocą miksera. Masę śmietanowo - majonezową wylać na śledzie. Jabłka należy umyć, obrać, pokroić w drobną kosteczkę i posypać nimi śledzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 10.02.2014 00:12
bardzo dobre
RenataZ-et 07.12.2013 22:54
świetna propozycja na danie ze śledziami
IKrakowianka 29.09.2013 19:43
fajna kolacja
marta0906 23.10.2010 12:22
pyszne
IlonaAlbertos 13.07.2010 15:14
Faktycznie, z jajkiem też będą pyszne, następnym razem dodam :)
Iwusia 03.07.2010 14:32
Uwielbiam takie śledziki - niekiedy dodaję do nich jeszcze jajko na twardo posiekane :) Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak