Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot gruszkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot gruszkowy

Gruszki myjemy,nie obieramy,kroimy wzdłuż i wykrawamy środek. Kawałki wrzucamy do słoika. Na litrowy słoik wrzucamy po dwa goździki i łyżeczkę kwasku cytrynowego,do tego 2-3 łyżki cukru. Zalewmy wodą,dobrze zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 minut. Fajny smak! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycholka 11.10.2013 11:09
Super, tego szukałam ;). Z tego co rozumiem zalewasz letnią wodą, nie gorącą?
IZABELA29 18.09.2012 09:40
chyba od gożdzików ma taki fajny kolor?
dwa pokoje z kuchnią 10.01.2012 16:09
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak