Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z owocami morza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalmary 20 dag
krewetki koktajlowe 20 dag
ryż 1 szklanka
boczek 10 dag
papryka czerwona 1/2 sztuka
groszek konserwowy 10 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
olej
bulion warzywny 1 l
wino białe wytrawne 1/4 szklanka
małże 20 w słoiku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z owocami morza

Cebulę i czosnek siekamy, podduszamy na oleju. Dodajemy ryż i całość smażymy jeszcze jakieś 10 minut, dolewamy wino, Całość zalewamy bulionem. Kalmary kroimy w pierścionki, paprykę w paseczki. Do ryżu dodajemy pozostałe składniki. Boczek kroimy w paseczki, podsmażamy i dodajemy do ryżu. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 05.05.2012 15:55
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak