Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowe puree z ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól
mleko 7 łyżek
masło 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
żółtko surowe 1 szt
natka pietruszki 3 łyżki
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowe puree z ziemniaków

Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc tłuczkiem na gładką masę. Zagotować mleko i gorące dodać do ziemniaków, dodać masło i wymieszać wszystko na jednolitą masę. Podzielić na 4 części: do pierwszej dodać przecier, do drugiej żółtko, do trzeciej zieleninę, a do czwartej majonez. I każdą osobno wymieszać. Układać na półmisku naprzemiennie kolorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.02.2012 17:18
fajne :)
Dorian 08.02.2012 18:01
super pomyslowe
caralajna 01.02.2012 10:06
ciekawy pomysł :) na pewno smaczne sa takie ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak