Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet francuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 szt
woda 0,5 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet francuski

Umyte jaja należy dobrze rozmącić w miseczce, dodać do tego wodę i sól (szczyptę). Masło rozgrzać na patelni i wlać przygotowane ciasto - i smażyć aż się zetnie i lekko zarumieni. Omlet składać na pół. I podawać z dowolnymi dodatkami - przesmażoną marchewką, groszkiem, szynką, papryczkami. Można również składniki wlać do ciasta przed smażeniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 16.03.2012 07:59
extra
cooleczka 13.02.2012 19:19
lubię omlety :)
Karmel 09.02.2012 12:00
super
joanna77 09.02.2012 11:57
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak