Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    80 dag
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • żubrówka

    50 ml
  • cukier

    1 płaska łyżka
  • sól

    - -
  • olej

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • gorczyca biała cała

    1 łyżka
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć, osączyć, pokroić na skośne kawałki długości 5-6 cm, posypać ziołami Prymat wymieszanymi z gorczycą Prymat i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, posolić, skropić żubrówką i oprószyć cukrem. Podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż będą miękkie.

Podawać z kluskami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

05.04.2017 11:59
ciekawy przepis

szajba2

17.02.2011 15:44
popijać żubrówką

berys18

04.02.2011 07:26
może byc fajne

Barbara55

18.10.2010 15:31
wieprza z żubrem połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat