Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z chrupiącym wnętrzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożone krewetki 20
plasterki boczku wędzonego 20 cienkich
cytryna
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z chrupiącym wnętrzem

Krewetki wyjmijmy sobie już wcześniej , a jak zapomnimy to włóżmy pod bieżącą wodę , potem trzeba je osuszyć , plastry boczku kolejno ściśle zrolować i włożyć w rogalikowate wgłębienie przy każdej krewetce , tak wypełnione krewetki nadziać po jednej , dwie lub 4 na szpadki , polać sokiem z cytryny , oprószyć pieprzem , solą i piec 3 minuty z każdej strony i możemy podawać z keczupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.01.2012 20:32
uwielbam takie
joanna77 11.01.2012 10:06
ciekawy przepis
Margo1 11.01.2012 09:03
polecam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak