Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina z czerwoną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
papryka czerwona 60 dag
cebula 20 dag
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina z czerwoną papryką

wieprzowinę natrzyj solą i pierzem. dodaj jedną posiekaną cebulę i 4 ząbki czosnku rozgniecione przez praskę.marynatą natrzyj mięso które wstaw na 1 dzień owinięte szczelnie folią do lodówki. drugą cebulę wraz z papryką pokrój w kostkę. do tego wbij jedno jajo oraz bułkę tartą,wymieszaj aby powstała masą którą dopraw solą i pieprzem do smaku.wieprzowinę ponacinaj a do jej środka nałóż farsz.mięso zepnij sznurkiem by się nie rozpadło i wstaw do piekarnika.piecz ponad godzinę podlewając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak