Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
ząbki czosnku 2
seler naciowy 25 dag
papryka czerwona 1\\2
papryka pomarańczowa 1\\2
musztarda 1 łyżka
olej 3 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka
kwaśna śmietana 1\\2 szklanki
mąka 1 łyżka
wieprzowina 1 kg (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z warzywami

Umyte i osuszone mięso nakroić wzdłuż , rozbić , skropić sokiem , roztartym czosnkiem , posypać sola , tymiankiem , oregano i papryką , owinąć w folię i odstawiamy na 2 godz. Zaś łodygi selera i strąk papryki pokroić w paski , zamarynowane mięso posmarować musztardą , posypać pokrojonymi warzywami ,zwinąć roladę , w brytfannie rozgrzać mocno olej , mięso zarumienić podlać bulionem i wstawić do piekarnika piec godzinę , powstały sos przelać do rondelka , zagotować zagęścić śmietaną z mąka , roladę pokroić w plastry , ułożyć na pół misku i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 30.11.2013 19:18
przepis wypas!
piotereq 27.02.2012 13:55
zgadzam się, super przepis
joanna77 12.01.2012 11:06
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak