Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farncuskie koperty z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jabłko 2 szt
cukier puder
cynamon
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Farncuskie koperty z jabłkiem

Ciasto francuskie gotowe lekko wałkujemy . Kroimy w kwadraciki nie duże. Jabłko kroimy w pół plasterki .Na każdy kwadrat ciasta układamy jabłko dajemy odrobine cynamonu i cukru zamykamy rogami kwadratu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 20 min . Po upieczeniu gdy ostygna posypujemy je cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 10.01.2012 08:53
Lubię takie :)
iwa643 10.01.2012 07:29
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak