Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz \"pokruszony\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 500 g
ząbki czosnku 2 szt
śmietana 2 łyżki
oliwa 6 łyżek
sok z cytryny 1/2 szt
skórka z cytryny 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb pszenny 4 trójkątny

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz \"pokruszony\"

Dorsza gotować pod przykryciem na słabym gazie ok. 10 minut. Zdjąć skórę i wyjąć ości, mięso zmiksować z czosnkiem, 2 łyżkami śmietany i 4 łyżkami oliwy do konsystencji pure\'e. Włożyć masę do rondelka, wstawić go do większego pełnego wody, postawić na gazie i podgrzewać. Dodać sok z cytryny i posiekaną skórkę, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na reszcie oliwy 4 trójkątne grzanki nałożyć masę i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.05.2012 14:56
No tak, zgadzam się.
Marzena34 20.04.2012 18:54
wspaniały pomysł na rybke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak