Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z mlodych cebulek po hiszpańsku / ensalada de cebolla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode cebulki 8 szt
oliwa do smaku
cytryna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku
sól selerowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z mlodych cebulek po hiszpańsku / ensalada de cebolla

I:
Ugotowane cebulki polać oliwą, wymieszaną z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Włożyć do lodówki.
II:
Ugotowane cebulki pokroić w plastry. ostudzić, zamarynować na 3 dni w zalewie octowej (1:1 z wodą), przepłukać wodą i podawać doprawione solą, pieprzem i oliwą.
III:
młode cebulki zalać octem na kilka godzin. Umyć, pokroić, doprawić solą, pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny.
ZAMIAST SOLI LEPIEJ UŻYĆ SOLI SELEROWEJ. PODKREŚLA SMAK.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.05.2012 14:44
Dobra taka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak