Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groch po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 600 g
oliwa 1/2 szkl.
dorsz 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: groch po wiejsku

Namoczony poprzedniego dnia groch ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić. Rybę podzielić na 6 , w miarę równych kawałków, obtoczyć w mące, Usmażyć na oliwie i ułożyć na półmisku wzdłuż brzegów. Na tej samej patelni usmażyć czosnek, wrzucić groch, dodać trochę wywaru i dusić przykryte ok. 15 minut. Ułożyć na środku półmiska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.05.2012 13:02
Fajnie.
krokodyl 31.03.2012 11:30
dzięki za komentarz
Marzena34 30.03.2012 19:05
fajny pomysł na orginalne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak