Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane liście sałaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata kilka liści
szynka 20 dag
cebula 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczek
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
marchew 20 dag
papryczka chili 1/4 łyżeczka
olej 3 łyżki
kiełki 10 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane liście sałaty

Marchew, szynkę i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, czosnek miażdżymy. Marchew, czosnek, cebulę i kiełki dusimy na oleju. Dodajemy szynkę, posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy liście sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak