Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos winno-pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
białe wino 100 ml
natka pietruszki 1/2 pęczek
cukier 1/2 łyżeczka
sól
pieprz
pomidor 2 sztuki
so kz cytryny 1 łyżka
bulion warzywny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos winno-pomidorowy

Masło roztapiamy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną cebulkę. Całość dusimy aż pomidory się całkowicie rozgotują. Zalewamy winem, dodajemy sok z cytryny. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak