Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki indycze w sosie curry
Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem, kuskusem lub makaronem i surówką.
cebula | 2 sztuki |
rodzynki | 2 łyżki |
posiekane migdały | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
olej | 2 łyżki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżeczka |
śmietana kremówka | 3/4 szklanki |
mąka | 1 łyżka |
sól | - - |
cukier | - - |
rosół z kury Kucharek | 2 szklanki |
Pieprz czarny mielony Prymat | - - |
Natka pietruszki suszona Prymat | - - |
indyk | 50 dag |
kajzerka | 1 czerstwa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: