Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki indycze w sosie curry

Bianka Baran
Prowadzący
Bianka Baran
TVN
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
rodzynki 2 łyżki
posiekane migdały 2 łyżki
jajko 1 sztuka
olej 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
śmietana kremówka 3/4 szklanki
mąka 1 łyżka
sól - -
cukier - -
rosół z kury Kucharek 2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Natka pietruszki suszona Prymat - -
indyk 50 dag
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki indycze w sosie curry

Bułkę namoczyć, odcisnąć i przełożyć do miski z mięsem. Dodać jajko, obrane i posiekane cebule, połowę rodzynek, i 1/3 posiekanych migdałów. Mięso z dodatkami starannie wymieszać i przyprawić solą i pieprzem Prymat. Z masy uformować nieduże owalne kotlety. Obsmażyć je na rozgrzanym oleju i przełożyć do rondla. Oprószyć curry Prymat, dodać pozostałe rodzynki i migdały. Śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić bulionem KUCHAREK, doprawić curry Prymat i cukrem oraz solą i pieprzem Prymat. Wlać do frykadelek i dusić kilka minut na małym ogniu.

Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem, kuskusem lub makaronem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.04.2011 08:32
z pewnością smaczne
szajba2 17.02.2011 15:43
te frykadelki to prawdziwe frykasy
Babciagramolka 04.01.2011 10:30
Doskonały pomysł - delikatne - smaczne
Barbara55 18.10.2010 15:30
smacznie
Ela20 29.06.2010 17:25
Zapowiada się bardzo smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak