Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki do tortilli
pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
przyprawa do gyrosa
olej
jogurt naturalny 200 g
pasta paprykowa 1 łyżeczka
chili 1 szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat
papryka czerwona 1 sztuka
kapusta pekińska kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla

Kroki postępowania

1
Kurczaka kroimy w kostkę, cebulę w pióra, 3 ząbki czosnku drobno siekamy. Doprawiamy przyprawą do gyrosa, wlewamy trochę oleju i wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny
Krok 1 - Tortilla foto
2
Jogurt wlewamy do dwóch miseczek. Do jednej porcji dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i sól ziołową, a do drugiej pastę paprykową i chili.
Krok 2 - Tortilla foto
3
Paprykę po umyciu i usunięciu gniazda nasiennego kroimy w kostkę, kapustę po umyciu siekamy
Krok 3 - Tortilla foto
4
Kurczaka podsmażamy na rozgrzanej patelni
Krok 4 - Tortilla foto
5
Przygotowane wcześniej lub kupione placki do tortilli podgrzewamy na suchej patelni
Krok 5 - Tortilla foto
6
Placek smarujemy jednym sosem, układamy mięso i warzywa i skrapiamy drugim sosem.
Krok 6 - Tortilla foto
7
Zawijamy i zjadamy :)
Krok 7 - Tortilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 10.01.2012 06:58
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak