Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kebaby z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg mięsa mielonego wołowego
3 łyżki bułki tartej
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej
1/2 pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.
patyczki do szaszłyków

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kebaby z grilla

Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki godzine. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Bierzemy garść farszu i oblepiamy równo patyczek formujac zgrabny kebab. Smażymy na grilu, najpierw na wyższej półce, potem obniżamy na chwilę ruszt i pozwalamy kebabom mocniej się przysmażyć. Można tez usmażyc na patelni w swojej kuchni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak