Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 kg
ogórki 1 kg
cebula 1 kg
marchew 1 kg
ocet 1/2 litra
woda 3 litry
sól 3 łyżki
cukier 8 łyżek
olej
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa do słoików

Paprykę pokroić w grubą kostkę, resztę warzyw (oprócz marchwi) w plastry. Wszystko wymieszać razem, posolić, odstawić aż puści soki. Marchew pokroić w plastry, poddusić na oleju. Wymieszać z pozostałymi warzywami. Przełożyć do słoików, do każdego dodać 2 liście laurowe i 4 ziarna angielskie.
Wodę zagotować z octem, dodać cukier i sól. Zalać sałatkę. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.03.2014 13:25
dobre na zimę
caralajna 30.09.2013 09:00
fajnie mieć w zapasie
IlonaAlbertos 13.04.2013 21:56
Bardzo podoba mi się Twój pomysł.
Seba 01.09.2012 10:16
extra
mirosława4 27.08.2012 19:15
smaczna
Motorek 26.08.2012 12:25
smaczna
Anna138 30.07.2012 22:54
śuper
mela251
mela251 19.02.2012 09:13
pyszniutka
mela251
mela251 19.02.2012 09:13
pyszniutka
Ada-Gaba 28.01.2012 07:22
smaczne
Iwona51
Iwona51 26.01.2012 17:21
pyszna
Krystyna32 18.01.2012 11:24
super
jolanta19 14.01.2012 17:05
też podobną robię
MAR3STA 10.01.2012 13:26
na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak