Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 1,5 szklanki
cukier puder 30 dkg
mąka 30 dkg
jaja 15 sztuk
serek mascarpone 25 dkg
mleczna czekolada 20 dkg
gorzka czekolada 10 dkg
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
śmieta-fiksy 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czekoladowy

Białka oddzielić od żółtek. Z białek i pudru ubić pianę, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Podzielić na 3 części. Upiec 3 biszkopty (każdy piec przez 15 minut w temp. 180 stopni). Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z serkiem. Śmietanę ubić z fiksami i 2 łyżkami pudru, wymieszać z masą serową, przełożyć biszkopty. Udekorować polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.05.2013 09:40
Lubię takie ciasta.
mirosława4 10.12.2012 16:54
zapowiada się smacznie
caralajna 28.11.2012 10:27
pyszny
annagebalska 29.09.2012 08:46
pyszne
Seba 12.09.2012 08:49
pycha
mela25 30.08.2012 07:46
smaczne
mela25 30.08.2012 07:46
smaczne
Motorek 27.08.2012 08:25
pycha
IKrakowianka 13.03.2012 20:58
rewelacja
Iwona51
Iwona51 18.01.2012 09:30
pycha
Angelika10 15.01.2012 12:42
Pycha, palce lizać.
Krystyna32 12.01.2012 09:22
extra
MAR3STA 10.01.2012 13:24
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak