Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa orzechowa z miodem-do mazurka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 200 g
białko 3
miód 100 ml
cukier puder 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: masa orzechowa z miodem-do mazurka

Orzechy posiekać.Białka ubić z cukrem,wymieszać z miodem i orzechami.Wyłożyć na kruchy spód -zapieczony i piec 20 min.w temp 160st.
do masy można dodać 3 żółtka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 13.05.2014 11:59
Lubię piec mazurki,a takiej masy z miodem jeszcze nie robiłam......
kriko 06.01.2013 10:50
super
Krzysztof15 22.11.2012 18:00
super
Luki 13.01.2012 08:11
lubię mazurka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak