Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szkl
cukier 1/2 szkl
jaja 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek
Krok 1 - Biszkopt foto
2
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia
Krok 2 - Biszkopt foto
3
Białka ubijamy z cukrem na sztywno
Krok 3 - Biszkopt foto
4
Dalej ubijając dodajemy żółtka
Krok 4 - Biszkopt foto
5
Łyżką drewnianą mieszając dodajemy po troszku mąkę wymieszaną z proszkiem
Krok 5 - Biszkopt foto
6
Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek mąki
Krok 6 - Biszkopt foto
7
Ciasto dajemy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy.
Krok 7 - Biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.12.2013 09:15
dobry biszkopt
mirosława4 02.12.2013 13:39
bardzo fajny
RenataZ-et 31.05.2012 10:51
biszkopt to podstawa! :))
Aneta41 06.03.2012 18:32
nie próbowałam piec biszkoptu, ale kiedyś musi być pierwszy raz:)
SmacznaPyza 10.01.2012 20:17
zapewniam Was, że jeśli ubije się dobrze jajka to proszek do pieczenia nie jest potrzebny
JUSTYNA61 10.01.2012 17:43
spróbuję zrobić ten biszkopt, moze mi się uda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak