Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy blat z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 20 dag
mąka pszenna 2 i 2/3 szklanki
jajko 9 szt
brokuły 1 kg
marchewka 50 dag
kiełbasa cienka 20 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ser żółty 30 dag
olej
sól
mleko 7 łyżek
drożdże suche 1/2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy blat z brokułami

Twaróg zmiksować z mlekiem, 6 łyżkami oleju i 1/2 łyżeczki soli. Do masy przesiać mąkę. Wbić jedno jajko i dodać drożdże. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Pozostałe jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy na ósemki. Brokuły dzielimy na małe kawałki. Marchewkę pokroić na plasterki. Warzywa gotować przez 10 min w osolonej wodzie. Kiełbasę pokroić w plasterki, albo jak kto chce:) Blachę posmarować oliwą, wyłożyć ciasto. Placek posmarować cienko koncentratem pomidorowym. Na cieście rozłożyć warzywa, jajka i kiełbasę. Posypać serem. Piec 40 min w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.02.2012 18:19
pracochłonne, ale myślę że warto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak