Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka pszenna 6 łyżek
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z galaretką

Ubić pianę z białek, do ubitej piany dodać 6 łyżek cukru oraz 6 żółtek, na koniec 6 łyżek mąki i łyżeczke proszku do pieczenia. Piec ok 30 min w temp 170 stopni C.
Gdy biszkopt już się ostudzi wlewamy na niego tężejącą galaretke truskawkową dodajemy truskawki i wstawiamy do lodówki do czasu aż galaretka całkiem stężeje następnie wlewamy galaretke jabłkową i wkładamy do lodówki żeby całkiem stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 10.08.2013 09:03
swietnie ci to wyszlo!
adam1f 27.07.2011 00:05
super
kotlet 26.09.2010 12:17
mhmh ślinka cieknie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak