Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj po olsztyńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 80 dag
pieczarki 25 dag
olej 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
cebule 2
śmietana 1 szklanka
margaryna 1 łyżka
natka pietruszki
przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po olsztyńsku

Rybę oczyścić (mrożoną rozmrozić), pokroić w dzwonka, oprószyć jarzynką, obtoczyć z mące, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodając cebulę pokrojoną w półplasterki. Oddzielnie poddusić na margarynie pieczarki pokrojone w plasterki, dodać do ryby, wlać śmietanę wymieszaną z resztą mąki, jarzynką i pieprzem. Dusić kilka minut, posypać natką. Podawać z ryżem na sypko i surówką z marchwi i chrzanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak