Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz ze szczupaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 75 dag
posiekane dymki 4
pomidory 2
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 12% 3/4 szklanki
papryka 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz ze szczupaka

Rybę sprawić, odfiletować, pokroić na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić dymkę, wsypać i podsmażyć mąkę, rozprowadzić ją kilkoma łyżkami wody. Dodać rybę, paprykę i pomidory pokrojone w kostkę. Potrawę gotować co najmniej przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Zaciągnąć śmietaną, zagotować i trzymać na bardzo małym ogniu ok. 20 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Podawać z ryżem lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak