Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w jogurcie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1/2 łyżeczki
cebula 1
pomidor
natka pietruszki
majonez 1 (niskotłuszczowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w jogurcie

Jabłko umyć, cząstkę zostawić do dekoracji, a resztę obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Z jogurtu, majonezu, musztardy, posiekanego jabłka i cebuli przygotować sos. Śledzie pokroić w poprzek na kawałki szerokości 3-4 cm, ułożyć na półmisku, zalać sosem, udekorować pomidorem, ogórkiem, jabłkiem i gałązkami natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 02.09.2012 17:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak