Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana cielęcina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
bułka czerstwa 1/2 sztuki
kurczak 20 dag
Przyprawa do mięs Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
jajko 1 sztuka
masło 2 łyżki
orzechy pistacjowe 5 dag
śliwki suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana cielęcina

Kurczaka (najlepiej pierś) należy ugotować i zmielić wraz z bułką przy użyciu maszynki do mielenia mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do mięsa należy dodać całe jajko, pokrojone w połówki śliwki i orzeszki pistacjowe. Wszystko wymieszać. Cielęcinę należy rozłożyć (zrobić płat), posypać ją przyprawą do mięs, ułożyć na niej farsz, posypać pokrojonym w wiórki masłem i zwinąć. Cielęcinę związać sznurkiem do mięsa, przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać lekko wodą. Mięso piec przez około 1, 5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.02.2013 21:32
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak