Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z jałowcem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
sól 2 łyżki
marchewka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z jałowcem

Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Wrzucam również świeże ziarna jałowca oraz sól. Sól jest w proporcji jedna łyżka stołowa na 1 kg białej kapusty. Odstawiamy w chłodne miejsce. Od czasu do czasu kapustę uciskamy pozwalając wydostać się sokom. Kapusta jest gotowa do spożycia 2-3 dni po tym jak zobaczymy pierwsze soki. Taka kapusta może stać parę miesięcy w chłodnym miejscu. Im dłużej tym bardziej będzie ukiszona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 25.10.2012 22:22
super
Grażyna13 25.03.2012 11:51
Smakowita wersja :)
MAR3STA 11.01.2012 12:23
trzeba koniecznie wypróbować
Marlena/Kinia 11.01.2012 10:02
z jałowcem jeszcze nie próbowałam. wygląda smakowicie
pacpaw 10.01.2012 21:47
:o)
anna186 10.01.2012 20:30
smaczna zupka
smakowita 10.01.2012 16:03
ciekawy przepis
BernadettaP 10.01.2012 07:25
Fajna kapucha :)
cooleczka 09.01.2012 21:38
takiej kapusty jeszcze nie próbowałam - w ogóle jałowca używałam tylko do dziczyzny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak