Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappucino ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6 sztuk
cukier 20 dag
mąka ziemniaczana 20 dag
mąka pszenna 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żółtko jajek 5 sztuk
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
Biszkopty 1.5 paczki
polewa czekoladowa 1 opakowanie
mleko w proszku 1 szklanka
woda 0.5 szklanki
cappucino zaparzone 1 filiżanka
serek homogenizowany 3 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Cappucino ciasto

Żółtka, cukier ubić na parze i wystudzić. Masło utrzeć powoli dodawać wystudzone jaja ubite na parze. Następnie dodawać serki homogenizowane, mleko w proszku, na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki wody. Zaparzyć cappucino i maczać w nim biszkopty.Biszkopt(ciasto) przekroić na pół. Następnie kładziemy pierwszą połowę biszkoptu, nakładamy na niego masę, następnie znowu biszkopt, masę kładziemy biszkopty(ciastka) i na wierzchu polewamy gotową polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 11.01.2012 10:54
cieszę się że przepis przypadł wam do gustu:)
eduszo
eduszo 11.01.2012 09:26
Fajna sprawa.
agnieszka214 10.01.2012 10:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak