Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5-2 łyżki
masło 2-3 łyżki
mleko 2% 125 ml
woda 125 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
musztarda 5-6 łyżek
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w sosie musztardowym

na patelni lub rondelki rozpuścić masło i dodać do niego mąki, tak by uzyskać złotą zasmażkę. Dodać wody i mleka. mieszać do zgęstnienia. dodać łyżeczki musztardy oraz przyprawić pieprzem i kucharkiem do smaku.
Jeśli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak można dodać więcej musztardy.

tak przygotowanym sosem obleć wcześniej ugotowane na twardo jajka pokrojone na ćwiarteczki.

Idealne do ziemniaczków i jakiejś mizerii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emylka86 22.11.2012 14:49
spróbuj spróbuj, przepis jest na prawdę banalny, a moja cała rodzina takim obiadem zajada się aż uszy się trzęsą : )
kaja1991 23.07.2012 20:02
oo muszę kiedyś spróbować;)
alaaa 13.01.2012 10:47
pycha,dawno nie robiłam
emylka86 09.01.2012 19:43
Naprawdę bardzo szybki, prosty i pyszny obiad!
emylka86 09.01.2012 19:43
czasem do sosu wraz z mlekiem i wodą dodaje także drobno pokrojoną cebulkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak