Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z mlekiem skondensowanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier 20 dag
mąka ziemniaczana 15 dag
mąka pszenna 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
mleko skondensowane 1 puszka
margaryna Kasia 1 kostka
herbatniki 2 paczki
wódka 3 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z mlekiem skondensowanym

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do niej cukier i żółtka cały czas mieszając. Gdy masa będzie puszysta, dodać mąkę(ziemniaczaną i pszenną) wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp 180 stopni przez 40 min.
MASA:
Puszka mleka skondensowanego słodzonego gotować 3 godziny. Ostudzić. Margarynę utrzeć z mlekiem (skondensowanym) na pulchną masę. Gotową masę wyłożyć na biszkopt, herbatniki nasączyć alkoholem, ułożyć na masę
.Polewę przygotować według przepisu na jej opakowaniu i polać nią wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak