Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z boczkiem i endywią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

endywia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
sos
wywar z kurczaka 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
sól
boczek 20 dag
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boczkiem i endywią

Sałatę rwiemy na kawałki, boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Studzimy i całość mieszamy z sałatą. Składniki sosu łączymy, dokładnie mieszamy i zalewamy nim sałatkę, mieszamy. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak