Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa golonka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 kg
groch 25 dag
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
sól do smaku
posiekana zielenina 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa golonka

Golonkę umyć, przełożyć do garnka, dodać groch, zalać 1,5 litra wody, gotować przez co najmniej 50 minut. Marchewki i pietruszki należy umyć, oskrobać ze skórki i pokroić w niezbyt grube plasterki. Dodać do mięsa i gotować przez 15 minut. Golonkę wyjąć, ostudzić, oddzielić od kości i pokroić, następnie dodać z powrotem do warzyw. Przyprawić do smaku, podgrzać i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.03.2013 10:11
Pyszna goloneczka, uwielbiam
IKrakowianka 22.08.2012 21:37
Super
Katarzyna/kate1980 14.06.2012 22:03
idealna do piwka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak