Domowa golonka

Domowa golonka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 kg
  • groch

    25 dag
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • posiekana zielenina

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę umyć, przełożyć do garnka, dodać groch, zalać 1,5 litra wody, gotować przez co najmniej 50 minut. Marchewki i pietruszki należy umyć, oskrobać ze skórki i pokroić w niezbyt grube plasterki. Dodać do mięsa i gotować przez 15 minut. Golonkę wyjąć, ostudzić, oddzielić od kości i pokroić, następnie dodać z powrotem do warzyw. Przyprawić do smaku, podgrzać i posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

01.03.2013 10:11
Pyszna goloneczka, uwielbiam

IKrakowianka

22.08.2012 21:37
Super

Katarzyna/kate1980

14.06.2012 22:03
idealna do piwka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat