Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pachnąca pomarańczą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
czekolada deserowa 1/2 tabliczki
pomarańcza
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
mleko 1 szklanka
jajko 2
cukier puder 6 łyżek
oliwa 4 łyżki
sól
tłuszcz do formy
Mąka do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pachnąca pomarańczą

Pomarańczę umyć gorącą wodą, osuszyć, zetrzeć skórkę, po czym wycisnąć sok. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W misce wymieszać mąkę z proszkiem, czekoladę, cukier puder i szczyptę soli. Dodać skórkę pomarańczową, wymieszać. Mleko podgrzać, rozpuścić w nim kawę, wlać do mieszanki z mąką. Wbić jajka, wlać oliwę, zmiksować na gładką masę. Nałożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy. Piec 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 09.01.2012 17:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak