Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
jajko 4
mleko 3/4 szklanki
czekolada deserowa 1/2 tabliczki
mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
tłuszcz do formy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurek

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem, wlać tyle mleka, by ciasto było dość gęste, ale miało lejącą konsystencję. Dobrze wymieszać. Białka ubić, pianę połączyć z masą. Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Masę podzielić na 2 części, jedną wymieszać ze startą czekoladą. Podłużną foremkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Nałożyć jasne ciasto, na środek wlać czekoladowe. Piec godzinę w temp. 180 stopni C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.06.2012 22:03
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak