Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muszle ze szpinakiem i owczym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 500 g
mięso mielone 300 g
ser owczy 250 g
szpinak mrożony 250 g
pomidorki cherry do smaku
przecier pomidorowy 200 g
pesto 1/2 słoikczka

Przepis i sposób przygotowania na: muszle ze szpinakiem i owczym serem

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażam na oliwie, dodaje szpinak, przyprawiam czosnkiem, dusze ok.10-15min. Nastepnie dodaje ser, pesto i zioła: oregano (spora ilość), bazylie, cząber. Mieszam i duszę ok. 10min.
Krok 1 - muszle ze szpinakiem i owczym serem foto
2
Muszle gotuje w lekko osolonej wodzie ok. pół minuty. Wyciagam na ściereczkę.
Krok 2 - muszle ze szpinakiem i owczym serem foto
3
Za pomocą małej łyżeczki napełniam muszle farszem i układam w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - muszle ze szpinakiem i owczym serem foto
4
Całość zalewam sosem pomidorowym, posypuje oregano i tartym serem. Należy dokładnie pokryć sosem muszle, w przeciwnym razie odsłoniete części makaronu mogą być twarde i suche. Zapiekam w 200C ok.30min. Polecam!
Krok 4 - muszle ze szpinakiem i owczym serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.09.2012 20:06
super danie
kanu83 23.04.2012 20:11
extra danie
IrenaM 19.03.2012 13:47
fajnie wygląda, coś innego niż zazwyczaj :)
mic 24.01.2012 21:41
chyba bym nie zjadl, bo nie moje smaki ale intersujace jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak