Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowe żółtka 10
cukier waniliowy 1 torebka
cukier 1,5 szklanki
mleko 1 szklanka
brandy 1/2 litra
spirytus 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Żółtka utrzeć z cukrem z zwykłym i waniliowym. Wlać mleko, zmiksować. Dodać brandy i spirytus, dokładnie wymieszać. Przelać do butelek, zamknąć odstawić na tydzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak