Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzębinówla

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 kg
spirytus 1/4 litra
wódka 1/2 litra
jarzębina 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzębinówla

Owoce jarzębiny umyć, osączyć, dokładnie wysuszyć, zdjąć z szypułek. Ułożyć w słoju, zasypać cukrem, odstawić w ciepłe miejsce na 4 tygodnie. Wlać wódkę, potem spirytus, dokładnie wymieszać. Odstawić na 3 tygodnie, przelać do butelek, szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak