Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z piersi z kurczaka 3
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
estragon 1/2 łyżeczki
jabłka 2
sok jabłkowy 1 szklanka
curry
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z jabłkami

Filety umyć, rozkroić na połowy, natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać łyżkę oliwy z łyżką masła, obsmażyć mięso, podlać sokiem i dusić na małym ogniu 15 minut. Jabłka obrać, pokroić w dość grube plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać resztę oliwy i masła, dusić jabłka pod przykryciem, aż lekko zmiękną. Mięso wyjąć, pokroić w plastry. Podawać z jabłkami polanymi sosem spod pieczeni i małymi placuszkami z tartych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 15.01.2012 10:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak