Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KORA DĘBU-CIASTO

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
białko 8 szt
żółtko jajek 3 szt
cukier 3/4 szkl
orzechy włoskie 20 dag
rodzynki 10 dag
wiórki kokosowe 10 dag
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń śmietankowy 1 szt
mąka pszenna 1 łyzka
żółtko jajek 5 szt
cukier 0,5 szkl
woda 3/4 szkl
sok z brzoskwiń z puszki
margaryna
DODATKI;kieliszek wódki
biszkopty okrągłe
kawa zaparzona 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: KORA DĘBU-CIASTO

CIASTO;białka ubić dodać kolejno pozostałe składniki-upiec 2 placki.MASA;zagotować sok z brzoskwiń z cukrem .budyń mąkę ,żółtka wymieszać w wodzie i gdy sok się zagotuje połączyć razem-wystudzić zmiksować z margaryną.Ułożyć pierwszy placek na niego połowę masy biszkopty maczane w kawie i alkoholu ,resztę masy i na to drugi placek.Na wierzch można ułożyć brzoskwinie i zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.08.2013 15:34
smakowite ciasto !!!
madi356 23.04.2012 22:36
lubie to ciasto
caralajna 28.02.2012 20:50
fajny
Grażyna13 10.01.2012 10:24
Smakowicie wyglada :)
agnieszka137 09.01.2012 18:03
super, lubię z dodatkiem kawki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak