Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarski cebularz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 2 dag
mąka 35 dag
cebula 3 szt
boczek 35 dag
śmietana 18 proc 250 ml
pęczek szczypiorku
olej 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarski cebularz

Mąkę dokładnie mieszamy z 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżkami oleju i szklanką ciepłej wody. Drożdże rozcieramy z cukrem i dodajemy do ciasta. Miksujemy. Przykrywamy i odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia. Cebule ubieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy kilka minut na reszcie oleju. Wysypujemy cebulę i smażymy około 5 minut. Doprawiamy. Przygotowujemy sos: jajka mieszamy ze śmietaną i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy. Ciasto podsypujemy mąką i zagniatamy, a następnie rozwałkujemy. Wkładamy do wyłożonej pergaminem blachy. Pieczemy około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 01.01.2014 15:52
to musi być dobre
Klausia 08.11.2013 17:33
ciekawy przepis :) szkoda, że nie można zobaczyć :)
Anna133 11.09.2013 07:04
szkoda że nie am fotek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak