Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt.
pieczarki 20 dag
papryka 10 szt.
jajko 1 szt.
sól
pieprz
majeranek
Czosnek suszony Prymat
przyprawa do potraw
olej
karkówka 1 bez kości
ryż 3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryki

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć,podzielić na pół.Jedną część zmielić w maszynce do mięsa używając sitka o większych oczkach,a drugą część pokroić w kostkę.Pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki,cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.
Krok 1 - Faszerowane papryki foto
2
Na patelni rozgrzać trzy łyżki oleju,wrzucić pokrojone mięso,chwilę smażyć.Dorzucić cebulę i pieczarki,doprawić do smaku jarzynką,podsmażyć do lekkiego zrumienienia.
Krok 2 - Faszerowane papryki foto
3
Do miski z mielonym mięsem dodać ugotowany ryż i podsmażone mięso z cebulką i pieczarkami.Doprawić solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym i majerankiem.Wbić jajko i dokładnie wszystko wymieszać.
Krok 3 - Faszerowane papryki foto
4
Paprykę umyć,oczyścić z gniazd nasiennych.
Krok 4 - Faszerowane papryki foto
5
Napełnić przygotowanym farszem.Nafaszerowane papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,podlać rosołkiem i dusić pod przykryciem ok.45 minut.
Krok 5 - Faszerowane papryki foto
6
Podawać z ulubionym sosem.
Krok 6 - Faszerowane papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.01.2012 17:21
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak