Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w porach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 2 ząbki
pory 3 pory
Papryka ostra mielona Prymat
bulion 750 ml
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w porach

Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w piórka, a czosnek przeciskamy przez praskę. Pory oczyszczamy i kroimy w 0,5 cm plastry. Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki, tak aby w każdym były po 2 kostki Rumienimy na smalcu. Mięso przykrywamy i dusimy ok 15 minut. Wysypujemy cebulę i dusimy 5 minut. Dodajemy czosnek, paprykę i bulion. Dusimy jeszcze ok 10 minut. Dodajemy pora. Dusimy,aż por zmięknie, a bulion nieco zredukuje objętość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.02.2014 19:51
chciało by się takie zjeść
Michał2 01.12.2013 17:30
smaczne danie
adelajda 27.06.2013 07:42
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak