Karp ze śliwkami

Karp ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • śliwki

    25 dag
  • oliwa

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • cynamon

    do smaku
  • goździk Prymat

    2 sztuki
  • imbir

    do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • wino czerwone wytrawne

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia należy pokroić na porcje. Oprószyć solą i odstawić na godzinę do lodówki. Śliwki wydrylować i zmiksować wraz z winem, cukrem, sokiem z cytryny, goździkami, imbirem, cynamonem i solą. Karpia obtoczyć w mące pszennej, podsmażyć lekko na oliwie i ułożyć w brytfance albo naczyniu żaroodpornym. Polać sosem i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

22.02.2014 20:43
fajne zestawienie

IKrakowianka

06.10.2013 21:24
super pomysł

natii3624

05.05.2012 12:43
super pomysł! :)

Magdalena80

21.10.2011 23:22
o jeszcze o takim nie słyszałam

Ewelina47

06.05.2011 07:33
wykwintne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat